torsdag 26 november 2009

Nytt Sherlock Holmes-mysterie i Agent X9 1-5/2010
Glädjande nyheter!
Vi har jobbat länge på att kunna publicera The Trial of Sherlock Holmes av det äkta paret Leah Moore (Alan Moores dotter) och John Reppion.
Det var planerat att gå i nästa nummer, dvs nr 1/2010, men vi fick inte det färdiga materialet i tid.
Så i sista sekunden bytte vi ut nästa-nummer-sidan och lovade att det skulle bli 100 Bullets istället.
Men så ett par dagar efter tidningen (13/2010) gått till tryck dök materialet plötsligt upp.
Så vi bestämde oss för att göra allt i vår makt för att få in den som vi först planerat; och översättningen var ju faktiskt redan klar, så det borde gå.
Och det gjorde det!
Nr 1/2010 har nu gått till tryck och vi är mycket glada och stolta att kunna säga att vi inleder året med den fem delar långa sviten.

Så här tycker Mattias Boström – en av Sverigest främsta Sherlock Holmes-experter och ansvarig för www.sherlockholmes.se – om serien:

Den är berättarmässigt avancerad och utmanar läsaren ordentligt, sånt gillar jag. Det gäller att hänga med i bilderna, eftersom mycket inte förklaras i text. Miljöerna är skönt autentiska och skapar känsla för tiden. Serieskaparna har behandlat Conan Doyles skapelse med varsam hand, men samtidigt tillfört något eget och i synnerhet något som fungerar rent seriemässigt.

Ni kan läsa mer om Leah och John på deras sajt där de även bjuder på en del smakprov från serien:
www.moorereppion.com

– – –

Här har ni för övrigt texten på den rätta nästa-nummer-sidan (ni kan även klicka på bilden där uppe så blir den större):

Missa inte! Premiär för: The Trial of Sherlock Holmes
Leah Moore och John Reppion har på ett innovativt men respektfullt sätt väckt liv i mästerdetektiven Sherlock Holmes!
I fem delar får vi följa en klurig historia där Sherlock sitter misstänkt för mordet på en före detta polismästare. Men Såväl Dr Watson som Lestrade gör sitt bästa för att rentvå sin vän. Missa inte första delen i nästa nummer av Agent X9!
NR 1/2010 – UTE 17/12 (2009)

2 kommentarer:

 1. Anders Vänerbo28 november 2009 13:17

  Om man är släkt med Allan (Moore) då måste det vara bra & efter att tittat på deras sida så :) detta lär bli nåt att se fram emot så tack för att ni tar in den i x9 samt att är det från England (eller snarare Storbritannien) så är det bra!!
  Så vem vet ni kanske kan hitta mera från dom?
  Ha de. Mvh A

  SvaraRadera
 2. Riktigt kul nyhet! Tummen upp för att den kommer redan i nummer 1!

  SvaraRadera