söndag 28 mars 2010

Torpedo 1936 – nu i Agent X9I nya numret av Agent X9 publicerades – för första gången i Agent X9 – Torpedo 1936 av Enrique Sánchez Abulí.
Det handlar alltså om yrkesmördaren Luca Torelli, mer känd som Torpedo, och utspelar sig under depressionen i USA.
Den första episoden är tecknat av Alex Toth, men han hoppade snabbt av för han tyckte att Torpedo var alldeles för osympatsik.
Han ersattes då av Jordi Bernet vars verk ni kommer se i nästa nummer av Agent X9.
På redaktionen tycker vi att det är kul att ha honom i tidningen.
Men frågan är vad ni tycker om det.
Det är trots allt ni läsare som köper tidningen som ska gilla det.
Så berätta: vill ni se mer Torpedo?
Finns det något annat ni vill läsa?
Skriv då det också!
Vi vill gärna veta!

11 kommentarer:

 1. Torpedo funkar - den har visserligen publicerats i Sverige och om man var med då, eller som jag har köpt en hel del begagnade Seriemagasinet, så är det ju ingen nyhet. Men kvalitet står sig ju alltid, och den passar ju in bland övriga X9-serier.

  SvaraRadera
 2. Bara att hålla med Andreas, "Torpedo" funkar bra i X9. Dessutom är det (till att börja med) episoder som inte var med i SM och som jag inte läst så jag är nöjd (antar att de var med i första versionen av Maxx, som jag inte läst).

  Om Torpedo går bra kanske ni kan fundera på att ta upp andra serier i samma anda? "Max Faccioni" och "Mark Kane" skulle jag gärna se fler avsnitt av (enstaka har ju gått i SM). Och det måste ju finnas nyare serier med samma stuk. (Som "Pretty, Baby, Machine", som vad jag förstått inte har publicerats i färdig form än.)

  SvaraRadera
 3. Efter en snabb sökning ser jag dock att "Pretty, Baby, Machine" ska bli film. Vore ett ypperligt tillfälle att publicera serien i sin helhet. (Eller tom kunna skryta med att "vi var minsann de första att publicera serien i helhet" ;) )

  http://www.imdb.com/title/tt1268812/

  SvaraRadera
 4. Anders Vänerbo11 april 2010 16:04

  Ni ville ju veta vad vi vill. 1 ok Torpedo är ju helt läsbar (inget som Holmes så man får tänka på vad som kan hända eller sånt men bra. 2 hur är förrådet av Largo,XIII,Alpha,Lady S,Irs,Wayne Shelton,Niklos Koda mm? ha de A.

  SvaraRadera
 5. Sir-L:
  "Pretty, Baby, Machine" är inte alls ett dåligt förslag.
  Frågan är bara när filmen kommer.
  Såna där rykten uppstår ibland, men sen händer inget.
  T ex hoppades jag mycket på "Y: The Last Man"-filmen eftersom serien är så fantastisk. Men den... verkar vara lagd på is.
  Men det betyder ju inte att man inte skulle kunna försöka få in de tre delarna av "Pretty, Baby, Machine" i Agent X9.
  Så: Tack!
  Och tack alla ni andra som också tycker till.
  Det hjälper oss att staka ut riktningen för Agent X9:s framtida innehåll!

  SvaraRadera
 6. Jag tycket inte att Torped funkar bra. Det är en genomusel serie med ett vedervärdigt språk utan någon som helst finess. Varför inte Largo Winch? Buck Ryan?

  SvaraRadera
 7. Misstänkte att alla inte skulle gilla Torpedo.
  Men med så många läsare som vi har kan man omöjligt tillfredsställa alla på de 100 sidorna.
  förhoppningsvis gillade du de övriga 92.
  Att jämföra Torpedo med Largo Winch är inte helt rättvist, dock.
  Vi skulle knappast kunna kasta in Largo när vi hade 8 sidor över. Det skulle innebära att ett Largo-album skulle gått i 5-6 nummer av Agent X9. Det skulle ju inte gå.
  Men givetvis har vi inte slutat fundera på fransk-belgiska serier.
  När Empire USA är avslutad är det dags för nya inköp.
  Largo Winch är så klart något vi kommer kolla efter ("problemet" är att vi har publicerat alla och de kommer bara ut max ett album per år), men även XIII-avynglingarna (specialalbum där varje album handlar om en enskild karaktär från huvudserien). Mangusten som gick vid den här tiden i fjol var enligt min mening suverän.
  Så håll ut!
  Vi vill göra alla läsare nöjda.
  Tills dess får du kanske hoppa över de där 8-10 sidorna som Torpedo tar upp då och då. Hoppas att det är en ok deal!

  SvaraRadera
 8. Anders Vänerbo22 april 2010 13:21

  En fråga, har sett Johnny Hazard i tidningen tidigare år,är det nåt som finns i tankarna? Har även sett den i Fantis nyligare,är den då upptagen av dom? Eller? För det är väl för er bara att knalla över till granndörren & fråga om man kan låna/byta ? Eller? Ha de gött (som Brian säger:) Av

  SvaraRadera
 9. Anders: Nä, Johnny Hazard är i dagsläget inte aktuell för Agent X9.
  Däremot har vi tittat på en del andra serier som vi funderar på att plocka in i tidningen, men det är alldeles för oklart för att vi ska outa det än.

  SvaraRadera
 10. Torped är verkligen vedervärdig. Jag står ut med våld och en gnutta sexism, bara intrigen är bra, men Torped är ju bara äckligt kvinnofientlig! /Prenumerant sedan 80-talet

  SvaraRadera