onsdag 3 november 2010

Empire USA: ResuméDetta har hänt:

Jared, huvudpersonen och berättaren i historien, är en CIA-anställd. Men det framgår tidigt att det är skillnad på CIA och CIA – olika avdelningar och olika agenter har helt olika, rent av motsatta, agendor. Privat växte Jared upp i ett arabland där företaget hans pappa arbetade för höll på med en tvivelaktig verksamhet. Som vuxen har Jared mer eller mindre ingen kontakt med sin familj, ett gäng rika knösar vars liv och värderingar Jared tar helt avstånd från. När hans mamma dör återförenas han dock med familjen på begravningen. Det framgår där att de tycker lika illa om hans åsikter som han tycker om deras. Efter att mammans sista brev, som även innehöll ett gammalt silvermynt, har överräckts till honom får han reda på att han aldrig mer behöver komma tillbaka.

Tillsammans med Duane, en man med stort intresse för Star Wars-universumet och i synnerhet Jedi-tänket, stred Jared för de amerikanska trupperna i Irak. De är fortfarande nära vänner och I deras gäng finns även Saskia, en kvinna som för tillfället har dålig fokus på jobbet eftersom hennes ex-man försöker få vårdnaden om deras gemensamma barn genom att gå till domstol.

Jared har lyckats bli förälskad i Scarlett, en kvinna som jobbar I organisationen som Jared börjat bevaka och som ligger bakom en komplott mot hela USA, men lägger skulden på muslimer. Scarlett är, delvis med hjälp av droger, hjärntvättad av sin överordnade.

Jared har dessutom börjat få flashbacks med anledning av sitt silvermynt. Flashbacks från Jesus tid – och judas som förråder Jesus för, just det, (trettio) silvermynt ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar