lördag 11 september 2010

Synpunkter på innehållet i Agent X9

Ännu ett läsarmail har vi fått.
Kul.
Skicka gärna ett eget till: x9@egmont.se!

– – –

Jag har några små synpunkter på innehållet i tidningen, och det är följande:
1) Trevligt att ni fått tillgång till bra tecknat material när det gäller Modesty Blaise.
2) Serien Torpedo 1936 känns som en bra serie. Den tilltalar i alla fall mig. Litet Spirit-miljö.
3) 100 Bullets är inte alls lika bra. Den ger ett väldigt rörigt och osammanhängande intryck. Jag skulle inte sakna den om den försvann.
4) Empire USA duger, inte den bästa men inte lika soppig som 100 Bullets.
5) Jag antar att det inte finns mer material när det gäller Largo Winch. Annars är den serien högklassig.
6) De små tecknade dokumentärserierna är riktigt intressanta.
7) I.R.$ är också en serie som jag gillar. Likaså XIII.

Och några förslag på vad ni skulle kunna fundera på i framtiden:
8) Brick Bradford (sv. Tom Trick)
9) Axplock ur gamla avsomnade Svenska Serier. Om materialet finns kvar o.s.v. det fanns en del guldkorn där.
10) Titta gärna även på serier från avsomnade tidningen Pilot. Där fanns en del intressant också.
11) Även om en del avsnitt av Blixt Gordon och Bernhard Prince har återkommit nyligen i Fantomen så verkar det bara ha varit korta gästspel och inte en full ompublicering, vilket är litet tråkigt.
12) Titta gärna på The Chimpanzee Complex
13) Ed McBains Poliserna på 87:e har publicerats tidigare som ett album, men det kanske är en idé att ta upp den.
14) Flykten genom Ryssland.
15) Mannen på balkongen.

M.v.h. NilsRed svarar:
Tack för ett sakligt och intressant mail med bra synpunkter.
Vi tar det snabbt.
1) Kul att du gillar det! Dock kommer det ändras något i formen 2011. Dock kommer vi fortsätta göra vårt yttersta för att ni ska få det bästa tänkbara materialet, bättre än det någonsin publicerats i Sverige, och även i resen av världen, är värt mål!!!
2) Den är ju intressant av flera anledningar. Den politiskt inkorrekta attityden, att huvudpersonen är den raka motsatsen till en hjälte men framförallt är det ju teckningarna som är som klippt & skurna för Agent X9!
3) Härom tvistar de lärde (det vill säga läsarna). Vi kommer dock inte publicera några 100 Bullets-episoder 2010. På grund av just läsarna. Istället kommer vi satsa på att leverera gamla klassiker i bästa tänkbara kvalité samt nya, (i Sverige) aldrig förr publicerade serier. Vi har flera bra på gång!!!
4) vi kommer bara publicera en, den sista, episoden av Empire USA under 2011. Vi kommer ha andra, bättre, fransk-belgiska serier som fyller tomrummet. Garanterat!
5) Utan att lova för mycket: se svar på fråga 4...
6) Kul. Dessa tänker vi fortsätta med i mån av plats. Antagligen kommer de inte finnas i varje nummer, vi kommer fokusera på längre serier, men så fort vi har chansen kommer vi så klart att ha dom med. Thugs-episoderna håller på att ta slut, men det finns andra teman. "Little Criminals" till exempel. I princip det samma!
7) I.R.S. är inget du ska hoppas på och XIII är ju numera avslutad. Dock finns det spin-off-album på XIII som fokuserar på karaktärer från serien. Håll ögonen öppna! Vi körde ju Mangusten förra året och den var ju verkligen toppen! Vi tror verkligen på de kommande albumen!
8) Vi kommer inte publicera en serie med fokus på rymd- eller Sci-Fi-konceptet.
9-10) Inte helt omöjligt, men vi tittar mer åt annat håll. Förutom gamla klassiska episoder från X9 så finns ju till exempel Seriemagasinet. Dock: Vi kommer fokusera en hel del på nya serier så räkna inte med gamla klassiker i varje nummer. Men oroa dig inte: det kommer bli en del!
11) Det får du ta med Fantomen-redaktion. Vi kommer inte försöka stjäla serier eller påverka deras utgivning: vi har fullt upp med vår egen tidning!
12) Den ser bra ut, men... se svaret på fråga 8).
13) Ingen dum idé!
14: är det verkligen en serie för X9. Vi håller nog inte med. Vi försöker fokusera på agenter, detektiver, spioner, kriminalhistorier och liknande... All heder till historiska (i synnerhet (mer eller mindre), korrekt återgivna, historier men vi tro inte att de hör hemma i Agent X9.
15) Även det är ett intressant förslag, även om det kan bli problem att få loss den av andra skäl en redaktionens åsikter... Politik, ni vet.

2 kommentarer:

 1. Hej red ni vill ju ha lite åsikter & önskningar om vad vi vill se i X9 & då ja såg att i nästa nr kommer en ny tolkning av Sherlock & då dök funderingen upp om ni också funderat på att köra en serie från WS(dvs)Wildstorm :Victorian undead ´Sherlock Holmes vs Zombies. Det är Edginton & Fabbri sim gjort denna eminenta skapelse :)& Ian kan skriva ihop sköna skrönor & med strålande bilder från Davide Fabbri. Nåja det tycker då ja i alla fall!? Så vad sägs? Mvh A

  SvaraRadera
 2. Alla i X9-redaktionen rullar sig mer eller mindre i zombiegeggan med glädje.
  Men någon zombieserie i Agent X9 är nog inte något man ska räkna med.
  Det är trots allt en agent/polis/kriminal/deckar-tidning och inte en skräck/zombie-tidning.
  Däremot hade vi nog alla gillat om det funnits en tidning som gett ut lite serier på temat odöda... Det är faktiskt trist att det inte verkar finnas någon publik stor nog för en sådan.
  Men hoppas kan man ju.
  Tills dess kan vi tipsa om t ex Zorn & Dirna som det faktiskt finns tre färska album på svenska.
  En skön zombieserie i fantasymiljö!
  Googla för mer info.

  SvaraRadera