fredag 9 oktober 2009

Omröstning: ska vi köra om Largo Winch från början?I september gav Svenska Serieakademin den internationella Adamsonstatyetten till X9-bekanta Largo Winch med motiveringen ovan. Akademins president Sture Hegerfors tycker så här om serien:
– Largo Winch är ett professionellt seriehantverk när det är som bäst.
I början av nästa år släpps en Largo Winch-film på DVD (läs mer om denna i Agent X9 nr 13) och nu undrar vi om ni läsare är intresserade av att läsa Largo från början. Och att vi i så fall publicerar albumen från början till slut i en relativt rask takt.
Vad säger ni?
Gör din röst hörd nedan!6 kommentarer:

 1. Visst är LW en bra serie, men tidningen innehåller redan för mycket repriser. Men visst, jag ser hellre en reprisomgång av LW än en fjärde-femte reprisomgång av Modesty (men ja, jag vet att hon säljer dessvärre).

  SvaraRadera
 2. Jag röstar nej pga det Erik skriver här ovan; "för mycket repriser". (Och eftersom jag har köpt tidningen en lång tid, och har alla kvar, har jag redan avsnitten.)

  Appropå ingenting: När jag indexerat mina Seriemagasinet har jag (åter)upptäckt några väldigt bra serier som bara publicerats något avsnitt av på svenska. Kanske något för vidare publicering i Agent X9? Vet iof ingenting om hur det funkar med rättigheter och sådant, eller om de föll i "god jord" hos läsarna. Men bra är dom (enligt mig då).

  Serier som:
  "Alexe" av Delaney och Marcel Jaradin
  "Max Faccioni" av Gérard Goffaux
  "Ripley" av Erica Raven

  SvaraRadera
 3. För det första, grattis till utmärkelsen! Kul att en serie i Agent X9 uppmärksammas på det här viset. Men: Largo Winch är i min mening inte ens den bästa serien som Jean Van Hamme har skrivit. Jag föredrar både Thorgal och XIII. Om det är nån serie av Van Hamme som ska reprintas i X9 så är det väl just XIII. Men allra bäst vore väl om man kunde testa albumserier i Agent X9 för att sedan ge ut de populäraste i nån typ av samlingsalbum (i färg!)

  SvaraRadera
 4. Väldigt gärna, Largo Winch är en fantastiskt välgjord och spännande serie!

  SvaraRadera
 5. Fortsätter på Sir-L:s spår:
  Jag minns att jag har läst ett avsnitt (det första) av en serie som heter Horizon Blanc (felstavningsreservation) som jag tyckte var väldigt bra. Om de andra albumen håller samma klass skulle jag kunna tänka mig att se den serien i X9.

  SvaraRadera
 6. Anders Vänerbo5 november 2009 14:18

  Hej på er en liten åsikt bara,det kanske är många som tycker annorlunda,men för min del så alla Largo är redan lästa,så min ringa åsikt är snälla kan vi slippa & få den igen :)
  Ja visst den är mycket bra & allt sånt,men har man läst X9 sen -70 talet kan jag ta nåt nytt om det går.

  SvaraRadera