torsdag 20 januari 2011

Fanart 2/2011 – Lars Krantz

Under 2011 tänkte vi i varje nummer ha en gästtecknare som får göra sin egen Agent X9-fanart. Den här gången är det Lars Krantz, som gjort bland annat Dödvatten.


I Agent X9 nr 2/2011 hittar ni bilden tryckt på fint papper
på tidningens näst sista sida! (klicka på bilden så blir den större!)


För alla som inte känner till dig: vem är du?
– Jag kommer ursprungligen från Skaraslätten i Västergötland men bor sedan fyra år tillbaka i Malmö, parkernas stad. Jag har en tidigare utbildning inom konst med inriktning på oljemåleri och teckning. Jag har även gått Serieskolan som ligger i den stad där jag nu bor.

Vad var din tanke när du gjorde din fanart?
– Modesty ger med sitt uppknutna hår ett dominant intryck som jag redan tidigt i arbetsprocessen ville ta fasta på. Hon har en stilmedvetenhet och utstrålar kontroll och ordning så jag tänkte att hennes antagonister skulle symbolisera för den diametrala motsatsen. Pulp/noir ligger mig varmt om hjärtat och det skulle synas i bilden. Hamnområde, kall gatubelysning, smuts och en politisk ideologi som blivit besegrad men som likt en gast vilar över ett efterkrigstidens Europa.

Vad sysslar du med annars?
– Jag ska precis avsluta en 22 sidig serie om ett gäng superhjältar. Undergroundlegendaren Daniel Ahlgren är författaren till serien. Min del är ett av fyra kapitel till SH3-världen som ovan nämnde har skapat. Jag håller även på att avsluta en kort serie till en ny serietidning, Utopi, som ska komma ut i februari 2011. Den är en del i ett eget projekt som jag valt att kalla Den Svarta Jorden där jag tänkt att alla mina historier ska utspelas hädanefter.

Var kan våra läsare se mer av det du gjort?
– 2009 kom min första längre serie ut. Den heter Dödvatten och utgavs av Kolik förlag. I fjol tecknade jag efter Fredrik Quistberghs manus En Hjälpande Hand (Atlas bokförlag). Det är en serie som behandlar svensk vapenexport. En fiktiv komedi som är fullspäckad med verkliga fakta. Vi gjorde mycket research innan vi påbörjade arbetet. Fredrik åkte bland annat till en vapenmässa i Indien, och vi drog senare tillsammans till Bofors för ett studiebesök.
Jag har även en blogg där jag tar upp lite vad jag håller på med som heter hardkoktaserier och jag kan nås på
lars[a]kolikforlag.se.


Fotnot:
Om någon vill maila Lars: byt ut [a] till ett @ i mailadressen.

2 kommentarer:

 1. Rolig Modesty med rejäl distans till originalet. Ungefär som Modestyfilmen med Monica Vitti från 1966 (som jag förmodligen är ensam om att älska)...

  Modesty är är en gigant som tål att skojas med!

  SvaraRadera
 2. O nej då, jag såg den också :) den var ju inte bra men ett stycke tids historia.
  Ja när man inte kan skämta med eller om nåt/nån så är det allt illa.
  Mvh. A

  SvaraRadera