söndag 20 mars 2011

Fanart 4/2011 – Johan Wanloo

Under 2011 har vi i varje nummer en gästtecknare som får göra sin egen Agent X9-fan art. Den här gången är det Johan Wanloo, som annars ritar en massa grejer.


I Agent X9 nr 4/2011 hittar ni bilden tryckt på fint papper på
tidningens näst sista sida! (klicka på bilden så blir den större!)


För alla som inte känner till dig: vem är du?
– Jag gör humoristiska serier i alla tidningar som vill ha mig. Figurer jag hittat på är t ex Farbror Einar, Jim & Jakten på guldankan, Kjell & Ivar – Metalkrigare, De äventyrslystna karlakarlarna, Bob-Henry, Åke Ninja och Kapten Klara. För att nämna några. Jag har illustrerat en hel massa också.
Jag har även gjort ett gäng barnböcker om Den flygande kaninen och fler är på gång.


Åke Ninja. En av många karaktärer i Wanloos universum.

Hur är din relation till Modesty Blaise?
– Komplicerad. Som ung var jag mest inne på Marvel och fattade inte Modesty alls. Det var först i vuxen ålder jag började digga Modesty. Den svängiga 60-talsbrittiskheten. Teckningarna som är eleganta och brutala samtidigt. Och den där tvåsidaren om Modestys ursprung är den enda serie som någonsin fått mig att börja gråta.

Vad var din tanke när du gjorde din fanart?
– Jag ville göra nåt gulligt. Jag ville göra nåt som Modestyfans aldrig sett förr och Wanloofans (i den utsträckning de existerar) aldrig sett mig prova på.


Wanloofans är vana vid sofistikerad humor.

Vad sysslar du med annars?
– När jag inte tecknar? Tar hand om mina barn. Läser. Lyssnar på musik. Sitter och glor. Inget spektakulärt alls. Det som pågår inuti mitt huvud är all spänning jag behöver ärligt talat.

Var kan våra läsare se mer av det du gjort?
– Jag är med i varje nummer av Ernie. Min senaste seriebok heter Åke Ninja & andra jävlar. Det kommer en ny barnbok under våren. På www.rockmanlyfist.com kan man läsa nya avsnitt av min webserie Rock Manlyfist – Master of space karate helt gratis varje vecka.


www.rockmanlyfist.com kan man läsa Wanloos webserie – helt gratis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar